• HOME
    • Cursuri
    • Profesori
    • Testimoniale
    • Cursuri
    • Retete
    • Testimoniale
    • Institutul Nirvana Yoga
    • Yoga Teacher Training
    • Vacanta Yoga
    • Testimoniale
    • Bucuresti
    • Cluj
  • BLOG
    • Adresa
    • Rezerva loc
    • Investitia ta
    • FAQ
Menu

NIRVANA YOGA Cursuri yoga, calatorii initiatice si coaching de nutritie

28 Strada Batiștei
București, Municipiul București, 030167
0733756897
Cursuri yoga, calatorii initiatice si coaching de nutritie

Your Custom Text Here

NIRVANA YOGA Cursuri yoga, calatorii initiatice si coaching de nutritie

  • HOME
  • YOGA
    • Cursuri
    • Profesori
    • Testimoniale
  • NUTRITIE
    • Cursuri
    • Retete
    • Testimoniale
  • INDIA
    • Institutul Nirvana Yoga
    • Yoga Teacher Training
    • Vacanta Yoga
    • Testimoniale
  • PROGRAM CLASE
    • Bucuresti
    • Cluj
  • BLOG
  • CONTACT
    • Adresa
    • Rezerva loc
    • Investitia ta
    • FAQ

Salata pentru un sistem imunitar optim

December 5, 2018 Veronica Constantinescu
mancare pentru cresterea sistemului imunitar

Este foarte important sa avem grija de sistemul nostru imunitar in timpul iernii. Si acest lucru se face in primul rand printr-o alimentatie echilibrata. Calciul, Fierul, Magneziul, Vitamina C si antioxidantii sunt importante pentru a pastra un tonus energetic si se gasesc in ingredientele din salata de astazi.

Iti poti face cumparaturile direct la Legume Fericite, locul de unde le-am cumparat si noi.

INGREDIENTE

  • 1 legătură mare de rucola rupta in bucati

  • 1 mână de spanac rupt in bucati

  • 1 măr taiat julienne

  • 1 sfeclă roșie taiata julienne si calita 7-8 minute cu sare si piper intr-o lingura de ulei de masline

  • brânză percorino cu pere (Degusteria Francesca)

  • nuci romanesti, caju, semințe albe susan - toate coapte

  • microplante floarea soarelui și ridiche roșie (Microgreens)

  • ulei de măsline

  • 2 linguri de zeama de lamaie

  • 1 lingurita de sumac (optional, este o mirodenie-fruct uscat folosit in bucataria turceasca, usor acrisoar)

  • sare, piper, verdeturi italienesti

MOD DE PREPARARE

Intr-un bol amesteci toate ingredientele de mai sus si le marinezi cu un strop de ulei de masline, lamaie, sare, piper, sumac si verdeturi italienesti.

Servesti impreuna cu pranzul favorit si te bucuri de vitamine si minerale in sezonul rece.

Sosul aioli- o reteta rapida si SUPER gustoasa

November 28, 2018 Veronica Constantinescu
reteta maioneza fara ou

De cate ori nu ai avut nevoie de o reteta rapida pentru un sos gustos?

Un sos versatil, care sa mearga de la sandvisuri la cartofi prajiti, paste sau salata de cruditati.

Suna bine, nu-i asa?

INGREDIENTE

• 150 g caju hidratat

• 2 linguri de ulei de masline

• 2 linguri de drojdie inactiva de bere

• 1 cățel de usturoi mare

• 150 ml apă

• zeamă de la 1/2-1 lămâie

• sare, piper

MOD DE PREPARARE

Adauga in blender: toate ingredientele de mai sus pentru 45 de secunde. Opresti blenderul, gusti sosul, il echilibrezi dupa gustul tau si il mai mixezi inca 20-25 de secunde, pana obtii o crema fina.

PS: in functie de destinatie poti adauga verdeturi precum mararul, patrunjelul sau coriandrul taiate fin.

Chiftelute veggie

November 21, 2018 Veronica Constantinescu
reteta chiftelute vegetariene

Cele mai gustoase chiftelute veggie le-am facut la o editie de Dinner Stories, cand am adaugat pentru prima oara in reteta unt si pesmet.

Noi am combinat cu salata si sos aioli de caju, insa merg super bine si cu hummus si pitta, in loc de falafel.

INGREDIENTE

• 1 kg ciuperi tăiate mărunt

• 2 linguri ulei de măsline

• 1 strop de unt

• 1 ceapă tăiată mărunt

• 180 g ovăz fulgi moi

• 90 g pesmet

• 4 ouă

• legătură de pătrunjel tocat mărunt

• sare, piper, oregano în funcție de gustul tău

MOD DE PREPARARE

• pui o tigaie la încins împreună cu uleiul, adaugi ciupercile, sarea și le

călești până când se evaporă apa, adaugi untul și călești încă câteva

minute

• adaugi ceapa, călești împreună cu ciupercile în tigaie

• într-un bol separat adaugi ingredientele pe care nu le-ai folosit înca,

împreună cu cei ai obținut în tigaie, amesteci mixul și lași ingredientele să

se relaxeze pentru 30 de minute

• după, formezi cu mâna chifleluțele, le ungi cu un pic de ulei de masline si apoi le pui într-o tavă, la cuptor, pentru 15-20 minute.

Pofta buna!

Cartof dulce cu ricotta si smochine

November 4, 2018 Veronica Constantinescu
reteta aperitiv, idei de retete vegetariene,

Ne place sa ne rasfatam invitatii de la Dinner Stories cu antreuri deosebite.

O data ce te concentrezi un pic catre a gasi feluri de mancare servite diferit, faci un research sanatos sa vezi ce idei au avut si altii, apoi inradacinezi ideea in ceea ce iti ofera piata si producatorii locali.

Cartofii dulci au devenit un produs consumat des in gospodariile vegetarienilor, sunt versatili si au un gust excelent si in retete de dulciuri, si in retete sarate.

Ii pregatim si la porridge-ul de dimineata, in supe cu coriandru si dovleac, dar si ca antreu, ca in reteta de mai jos.

Te poti juca cu texturile si cu culorile, noi am vrut sa obtinem un gust echilibrat intre sarat si dulce, daca gasesti alte combinatii interesante, da-ne de stire.

INGREDIENTE

  • 2 cartofi dulci medii

  • 150g de brânză ricotta (Degusteria Francesca)

  • 2 smochine proaspete taiate in 4

  • 1 para taiata felii

  • microplante din ridiche roșie (Microgreens Romania)

  • flori comestibile

  • 50g nuci prajite in tigaie antiaderenta

MOD DE PREPARARE

  • pregateste o tava cu hartie de copt; incalzeste cuptorul la 180 grade

  • taie cartofii felii de 1 cm, unge-i cu ulei de masline si da-i cu un praf de sare

  • lasa-i la cuptor 15-20 de minute

  • scoate-i pe un platou si lasa-i sa se raceasca

  • adauga o lingurita de ricotta si decoreaza cu o fasie de smochina/feliuta de para, o patrime de nuca, o floare si cateva microplante.

Pentru mai multa inspiratie, mai multe retete si mai multa cunoastere in domeniul nutritiei echilibrate, te poti inscrie la un coaching de nutritie cu Veronica.

Pentru mai multe detalii poti suna la 0733.756.897.

Cum sa introduci mai multe legume in alimentatie

October 28, 2018 Veronica Constantinescu
idei de retete, antreuri, raw vegan, vegetarian

Une dintre cele mai eficiente metode de a:

  • slabi fara a exclude alimentele care iti plac

  • de a introduce mai multa fibra si de a avea un tranzit zilnic sanatos

  • de a-ti lua necesarul de vitamine si minerale

  • de a-ti proteja sanatatea impotriva radicalilor liberi

  • de a te hidrata de la interior la exterior

  • de a te bucura de mai multa energie si o digestie optima

…este de a consuma mai multe legume in fiecare zi, la fiecare masa.

Si uite 5 dintre cele mai dese instrumente folosite de noi:

  1. Adauga o salata cat de mica la fiecare masa. Langa ouale fierte merge o salata de rucola, marar si castraveti. Langa orezul cu legume merge o salata de kale, nuci prajite, dovleac tras in tigaie si praz. Retetele sunt limitate doar de imaginatia ta, si desigur, de sezonul in care te afli.

  2. Consuma mai des supe crema. Fa-ti pe repede ianinte o supa crema de dovleac in care adaugi: ceapa, morcov, ardei, cartof si dovleac. Pune si 2 linguri de ulei de cocos pentru cremozitate si decoreaza cu coriandru.

  3. Invata sa faci burgeri vegetarieni: sunt super gustosi si poti adauga in jur de 5 legume in fiecare reteta: ceapa, praz, cartof, morcov, dovlecel, dovleac, ardei, broccoli, conopida, cartof dulce. Poti face combinatii cu fasole neagra, fasole alba, quinoa sau hrisca.

  4. Serveste hummusul si alte paste din caju si legume cu un platou de legume proaspete langa. Arata super imbietor si gustul este pe masura.

  5. Inspira-te din bucataria thailandeza: incearca o reteta de phad thai vegan sau vegetarian. Pe romaneste, pad thai sunt o sumedenie de legume trase in tigaie, mediu facute, condimentate cu sos de soia, chili, coriandru sau lemongrass. Merg super bine cu taitei de orez si cu ou.

Pentru mai multa inspiratie, mai multe retete si mai multa cunoastere in domeniul nutritiei echilibrate, te poti inscrie la un coaching de nutritie cu Veronica.

Pentru mai multe detalii poti suna la 0733.756.897.

Lipii cu iaurt

October 21, 2018 Veronica Constantinescu
reteta lipie, lipie cu iaurt, paine facuta in casa

La noi acasa se pregatesc lipii cam de doua ori pe saptamana, pentru ca suntem iubitori de produse din grau. Paine integrala cu maia, paste integrale si din grau dur…le rotim in fiecare zi ca sa luam vitamine, minerale si fibre din diferite surse de carbohidrat complex.

Aceasta este reteta de baza pentru lipie. Simte-te liber/a sa adaugi nuci si seminte, oregano, busuioc sau cimbru.

De fiecare data le condimentam diferit si suntem indragostiti de rezultatul final.

INGREDIENTE

  • 250g iaurt natural (in borcan de sticla)

  • 250g faina spelta/secara/integrala (plus 30-50g extra in functie de faina, simtiti la mana)

  • 1 lingurita rasa de sare

MOD DE PREPARARE

  • intr-un bol se pune iaurtul, se adauga faina si sarea

  • se amesteca bine cu o lingura pana se inglobeaza toata faina in iaurt

  • se ia la framantat si se mai adauga extra de faina. Simtiti la mana aluatul. Sa fie flexibil si usor lipicios.

  • se pune la incins o tigaie antiaderenta

  • se taie aluatul in 6 si cu faina extra se ruleaza cele 6 lipii

  • se coc cate 2-3 minute pe fiecare parte

  • se servesc calde (cu hummus sunt o nebunie) sau se tin intr-un prosop de bucatarie invelit in plastic 1-2 zile extra).

Pentru mai multa inspiratie, mai multe retete si mai multa cunoastere in domeniul nutritiei echilibrate, te poti inscrie la un coaching de nutritie cu Veronica.

Pentru mai multe detalii poti suna la 0733.756.897.

Homemade hummus

October 16, 2018 Veronica Constantinescu
reteta hummus, pasta de naut, pasta de tahini

Hummusul face parte din top 3 cele mai des gatite feluri de mancare de la mine din bucatarie.

Imi place textura, gusrul, cremozitatea si varietatea de side dish-uri care merg impreuna cu el: legume proaspete, legume trase in tigaie, pita, paine cu maia sau tortilla.

Reteta pe care o impartasesc cu voi astazi este cea de baza, hummus-ul traditional, preparat insa cu mai putin ulei si din naut proaspat, nu la cutie.

INGREDIENTE

• 2 căni năut fiert (1 cana pusa la hidratat 8 ore)

• 1 cană apă (mai adaugi dacă e nevoie)

• 3 linguri de tahini

• 40 ml ulei de măsline

• zeama de la 1 lămâie

• 2 căței usturoi

• 1 linguriță cumin

• sare

• 1 linguriță sumac (opțional)

MOD DE PREPARARE

• adăugi toate ingredientele în blender pentru 30 de secunde

• verifici consistența hummusului, dacă este cazul mai adaugi

apă

• guști și echilibrezi gusturile, pornești din nou blenderul timp de 1 minut, în funcție de blender

• adaugi susan negru pentru decor.

Pentru mai multa inspiratie, mai multe retete si mai multa cunoastere in domeniul nutritiei echilibrate, te poti inscrie la un coaching de nutritie cu Veronica.

Pentru mai multe detalii poti suna la 0733.756.897.

3 pasi pentru un meniu sanatos in zilele super ocupate

August 5, 2018 Veronica Constantinescu
salada sanatoasa, nutritionist, cura de slabire, dieta sanatoasa

Ca suntem ocupati si ca alergam de colo incoace, asta simtim cu totii zilnic.

Insa cum putem face sa ne pastram meniul sanatos si in zilele nebune?

Astazi chiar am avut o astfel de zi si am observat 3 pasi parcursi:

1. Fii sigur ca ai frigiderul plin de ingrediente precum legume, fructe, branza vegana, masline, rosii uscate la soare si condimente precum busuioc, menta sau oregano.

2. Ia-ti un minim de aparatura care sa te scoate din situatiile cand pur si simplu nu ai timp sa gatesti: UN BLENDER MIC, dar de viteza mare si UN SPIRALIZATOR pentru a-ti face paste din legume in sub 2 minute. 

Blenderul te poate ajuta sa pregatesti o maioneza de tahini in 3 minute: 2 linguri de tahini, 2 linguri de apa, 2 linguri de zeama de lamaie, sare, 1 catel de usturoi. Pe care apoi sa il pui dressing la o salata cu legume, naut, migdale sau peste alb.

3. Incearca legume raw: spaghetele de dovlecel sunt favoritele mele, insa poti incerca si din alte legume precum morcovul sau castravetele facute cu peeler-ul de cartofi direct stil tagliatelle. Daca gasesti ciuperci bio, crude se combina foarte bine cu hummus.

Ingrediente pentru salata din poza:

  • 1/2 dovlecel facut spaghete la spiralizator
  • 1 rosie taiata cuburi
  • 1 ardei taiat cuburi
  • 1 castravete taiat felii
  • 3 felii de cascaval vegan cu aroma de Gouda de la Greenvie (este suuuuper delicios, pe baza de ulei de cocos) taiat cubulete
  • o mana de migdale (am adaugat dupa ce am facut poza :D)
  • 1 felie generoasa de paine cu maia si seminte
  • vinaigrette din 1 lingura rasa de ulei de masline, sare, piper si zeama de lamaie.

Le amestecati pe toate intr-un bol si serviti cu drag!

Dupa cum bine v-ati dat seama, postarea de astazi nu e despre reteta propriu-zisa, este despre a-ti crea un mediu propice sanatatii in casa ta, ca si in zilele super aglomerate sa poti face ceva rapid, sanatos si gustos.

Masa este echilibrata nutritional, are proteine, carbohidrati, grasimi, vitamine si minerale.

A fost satioasa si mi-a tinut de foame ca orice alta masa normala. Daca faceti salate pentru mese principale, sa nu uitati de proteina si grasimi sanatoase. Sunt foarte importante de mancat la fiecare masa.

Comment

Smoothie-ul meu preferat :)

August 4, 2018 Veronica Constantinescu
smoothie gustos, smoothie sanatos, alimentatie vegetariana

Ingrediente:

  • 100g iaurt (normal nu degresat, bio daca e posibil)
  • 1 banana mica/medie
  • 2 linguri de ovaz
  • 1 lingura de unt de arahide
  • 1 lingura rasa de seminte de in 
  • 1 lingura rasa de seminte de susan
  • 1 lingurita rasa de scortisoara
  • 100g afine de cultura
  • 1 lingura de cacao nibs

In blender se adauga: iaurtul, banana, ovazul, untul de arahide, inul, susanul, scortisoara si se blenduieste bine pentru 30-40 de secunde.

Se pune mixul in bol sau in cana din care urmeaza sa serviti si se decoreaza cu afine si cu cacao nibs.

Scorul total de calorii: 580 calorii cu 23g de proteina.

Este super satios si faptul ca lasi si ingrediente in starea naturala te ajuta sa il mananci mai lent si sa te bucuri de fiecare gura in parte!

YUUUUMMMM!!!!!!!

Biscuiti cu ovaz, banane si pudra proteica

July 10, 2018 Veronica Constantinescu
gustare sanatoasa, slabit sanatos, nutritionist bucuresti

Ingrediente:

  • 1 cana de ovaz
  • 2 banane medii facute bine
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1 masura de pudra proteica vegana
  • un praf de sare
  • pt decor: 1 lingurita de seminte de susan si 1 smochina uscata mare

Pasul 1:

Se pune cuptorul la incins la foc mare. Se pune hartie de copt intr-o tava si se unge hartia de copt cu un pic de ulei de cocos.

Pasul 2:

Intr-un bol se zobesc cu furculita bananele si se adauga restul ingredientelor.

Se amesteca bine 'aluatul obtinut'.

Pasul 3:

Se ia din aluat cu lingura si se pune in tavita, dandu-i o forma cat de cat rotunda. Mie mi-au iesit 8 prajiturele. 

Se orneaza cu susanul si cu felii de smochina.

Pasul 4:

Se baga la cuptor. Focul se lasa mediu. Cam 12-15 minute si sunt gata.

Feedback meu:

Foarte gustoase, super dulci si moi in interior.

Proteina le ofera satietate sportia, sunt super pentru un snack dintre mese.

Valoare calorica:

1 biscuite: 100 calorii, 4.5g proteina, 1.7g grasime, 17g carbohidrat, 2.6g fibre.

Eu mananc 2 pentru o gustare.

Le recomand si pentru copii, sunt o alternativa sanatoasa la cookies din comert.

Puteti adauga si cacao crupe sau alte nuci, seminte si fructe.

Surse:

1. Ovaz, susan si smochine de la Solaris. 

2. Banane bio de la Mega Image.

3. Pudra proteica de la My Protein.

Paste de leurda homemade cu rosii, seminte & avo

April 4, 2018 Veronica Constantinescu
reteta de post, vegetarian, stil sanatos, paste cu legume

In weekend am fost pentru prima oara la Bacania Veche de pe Barbu Vacarescu si m-am simtit ca acasa.

De ce?

In primul rand pentru ca prietena mea Mihaela de la Legume Fericite era acolo, inconjurata de mult verde bun si bio.

Apoi, in Bacanie erau oameni multi si veseli, toti veniti pentru a cumpara bunatatile din camara: gnocchi cu peste si mazare, pasta de leurda, paine integrala cu seminte si maia de la Demetra, poale'n brau, cheesecake si branza maturata cu ciocolata.

Eu m-am oprit la painea cu maia, pastele homemade cu leurda si borsul minunat de peste.

Dupa ce am servit pranzul, am ajuns acasa super inspirata sa creez o reteta simpla si rapida pentru aceste paste proaspete si minunate.

Ingrediente putine, de buna calitate si sub 20 de minute petrecute pentru a face reteta:

  1. 120g paste proaspete cu leurda
  2. 2 linguri de ulei de masline de buna calitate
  3. 1 avocado
  4. 10-12 rosii cherry bio
  5. 2-3 linguri de seminte Mix pentru Salata de la Solaris (in, chia, muguri de pin, susan, floarea soarelui, dovleac)
  6. Condimente: o bucatica de ghimbir taiata fin, 1/2 lingurita de seminte de mustar, cateva frunze de curry uscate (puteti folosi busuioc sau cimbru), un praf de chilli si un praf de cardamon.
  7. sare dupa gust
  8. o mana de rucola
  9. zeama de la 1/3 lamaie
  10. flori comestibile pentru ornat (de la Microgreens)
reteta de post, vegetarian, stil sanatos, paste cu legume

Pasul 1:

Punem apa cu sare la fiert pentru paste.

Punem o tigaie la incins si prajim semintele 2-3 minute maxim. Apoi le lasam deoparte intr-un bol.

Pasul 2:

Punem uleiul in tigaie. Calim condimentele. Adaugam rosiile cherry taiate in jumatate.

Punem si pastele la fiert. Nu mai mult de 4-5 minute, le vrem al dente.

O data fierte le scurgem si le adaugam peste rosii.

Amestecam usor si stingem focul.

Pasul 3:

Adaugam semintele, avocado, rucola rupta in bucati mari si asezonam cu sare si sucul de la lamaie.

Facem platingul si decoram cu cateva flori colorate.

Bon appetite!

PS: daca nu va nimeriti cu pastele si sosul in acelasi timp, iar pastele se intaresc un pic, bagati-le sub jet de apa fierbinte si se vor relaxa din nou. 

reteta de post, vegetarian, stil sanatos, paste cu legume

Smoothie cu mure si sirop de cocos

April 2, 2018 Veronica Constantinescu
smoothie, mure, mic dejun sanatos

Vizita la Atelierul de Obiceiuri Sanatoase de la Solaris m-a lasat cu dorita de a incepe sa experimentez cu cateva produse noi: siropul de cocos, cacaoa cu 22% grasime si zaharul brut nerafinat muscovado.

Am inceput cu primul si cel mai atractiv pentru mine: siropul de cocos. Care este perfectiunea intr-o sticla: dulce, cu gust de caramel si ok pentru a fi pregatit si termic, daca ne dorim asta.

Pentru el am creat un smoothie echilibrat, cu proteine, carbohidrati, grasimi bune pentru sanatate, vitamine si minerale.

Usor de facut si super gustos.

Lista de ingrediente:

  1. 1/2 cana de iaurt de buna calitate (eu folosesc produse de la Origini)
  2. o mana de frunze verzi de la ridichiile rosii (organice de la Legume Fericite)
  3. 1/2 cana de mure (bio, inghetate si apoi decongelate de mine)
  4. 1 lingura de sirop de cocos Solaris
  5. 3 linguri de fulgi de ovaz bio moi
  6. 1 lingura de fulgi de cocos Solaris (bio, genial la gust)
  7. 1 lingura de capsuni deshidratate
  8. cateva alune de padure coapte Solaris (addictive, de bune ce sunt)

Bagam in blender ingredientele de la 1-4 si mixam pana ajungem la o consistenta cremoasa.

Turnam smoothie intr-un pahar si apoi adaugam restul ingredientelor.

Servim cu drag si ne bucuram de fiecare imbucatura :)

mic dejun sanatos, vegetarian, yoga, lifestyle

Oua umplute - reteta veggie

December 19, 2017 Veronica Constantinescu
meniu sanatos de craciun, retete vegetariene de craciun

·      300g ciuperci pleurotus (sau alt tip de ciuperci care sa isi pastreze masa chair si gatite) + 1 lingura de ulei de masline + sare dupa gust

·      150g caju pus la hidratat

·      3 galbenusuri de ou fiert

·      1 galbenus de ou nefiert

·      3 linguri ulei de masline

·      sucul de la ½ lamaie mare

·      2 linguri de apa

·      2 catei de usturoi

·      1 lingurita sos de soia

·      ½ lingurita turmeric

·      1 legatura de patrunjel taiata marunt

·      sare, piper dupa gust

Ce reteta simpla si minunata.

Mai ales daca doresti sa variezi meniul de sarbatori si sa inlocuiesti parte din felurile cu proteina animala cu cea vegetala (minus galbenusuri).

Chiar asa, puteti face reteta cu succes si fara galbenusuri, insa cand m-am gandit la aceasta reteta a fost ca sa o ajut pe mama sa creeze un festin de Craciun, cat mai apropiat de gustul cu care sunt obisnuiti.

Astfel, a iesit aceasta maioneza super usor de facut.

Dupa ce am pregatit-o, am incercat-o si ca baza pentru salata de cruditati.

Combinatia a iesit GUSTOASA, deci poate fi folosita pentru orice fel de mancare la care ati fi adaugat maioneza normala.

Inlocuiti carnea cu ciuperci in aceasta reteta.

Pregatirea ciupercilor:

Intr-o tigaie antiaderenta pune la incalzit 1 lingura de ulei de masline.

Cand s-a incins tigaia, adauga ciupercile intregi si rumeneste-le bine, fara sa le gatesti excesiv. Ajuta-le cu un strop de sare, dupa gust.

Scoate-le intr-un castron si lasa-le la racit 5 -10 minute.

Apoi taie-le maruntel si lasa-le deoparte.

Pentru ouale umplute:

Pasul 1:

Fierbe ouale. Decojeste-le, taie-le in jumatate si scoate galbenusul.

Pune galbenusul in bolul de la blender.

Separa galbenusul de albus pentru oul ramas nefiert si adauga-l alaturi de celelalte.

Pasul 2:

Adauga toate ingredientele in blender (mai putin ciupercile si patrunjelul).

Amesteca cu drag si spor la viteza mare vreo 30 de secunde.

Verifica vascozitatea maionezei. Daca e nevoie mai adauga 1 lingura de apa, insa fa-o treptat ca sa nu iti iasa maioneza prea lichida.

Pasul 3

O data ce esti multumit de gustul si cremozitatea maionezei, rastoarn-o intr-un bol, alaturi de ciuperci si de patrunjel.

Verifica de sare si piper.

Pasul 4

Orneaza in jumatatile de albusuri si intr-un bol, sau direct pe paine.

Familiei mele le-a placut tare mult reteta si o vor incerca din nou pentru Craciun, alaturi de salata de cruditati si alte cateva feluri de mancare vegetariene si cu carne de curcan.

Vremurile se schimba, nu-i asa?

PS: impartases-te cu noi poze si ganduri despre reteta, si contribuie la comunitatea noastra cu retete veggie minunate de care te bucuri impreuna cu familia ta!

 

Sticky quinoa pad thai

November 16, 2017 Veronica Constantinescu
retete vegetariane, vegane, sanatoase, retete pentru vegetarieni

·      1 ½ cana de quinoa (pusa la hidratat 2 3 ore si apoi fiarta)

·      ½ cana de caju

·      300g ghebe

·      1 conopida mica

·      1 praz subtire

·      1 ardei rosu mediu

·      1 lingura de ulei de cocos

·      ceapa verde, coriandru si susan pentru ornat

Pentru sosul lipicios

·      1 lingura de ulei de cocos

·      ½ lingurita de boabe de mustar

·      2 catei de usturoi taiat marunt

·      1 bucatica de ghimbir taiata marunt

·      ½ ardei iute verde feliat subtire cu tot cu seminte

·      ½ cana de sos de soia

·      2 linguri de zahar de cocos

·      2 linguri de faina de tapioca

·      zeama ramasa de la calitul legumelor.

Pasul 1:

Ne ocupam de legume.

Spalam ghebele bine si le lasam la scurs.

Rupem conopida in florete si apoi le taiem in 2 sau in 3.

Taiem prazul si ardeiul julienne.

Maruntim ceapa verde si coriandrul si le punem deoparte.

Pasul 2:

Luam un woc, il punem pe foc si adaugam uleiul de cocos.

Cand s-a incins incepem sa adaugam semintele de mustar – le lasam 1 minut.

Apoi adaugam pe rand prazul, dupa 2 3 minute ghebele, dupa 4-5 minute restul legumelor.

Dam focul mediu - mare si punem un capac. Dupa 5 minute luam capacul, dam woc-ul de pe foc si pescuim toate legumele cu ajutorul unei spatula.

Zeama o punem intr-o canuta sau intr-un bol si o tinem deoparte.

Pasul 3

Ne ocupam de sosul lipicios.

Punem pe foc acelasi woc.

Primul adaugam uleiul de cocos, apoi usturoiul, ghimbirul si ardeiul iute.

Dupa 2 minute adaugam zaharul de cocos, amestecam si adaugam si faina de tapioca.

Amestecam sosul de soia si zeama ramasa de la legume.

Sosul va incepe sa se ingroase in 30 de secunde, 1 minut. Il dam in fiert 30 de secunde.

Pasul 4

Adaugam legumele si amestecam bine.

Mai lasam 2 3 minute si apoi stingem focul.

Pasul 5

Facem platingul.

Intr-un bol punem quinoa apoi asezam mixul de legume si sos peste.

Decoram cu ceapa verde, coriandru si seminte de susan.

Este un o leaca picant si foarte aromat.

Pofta buna!!

Clatite cu nutella

November 12, 2017 Veronica Constantinescu
clatite cu nutella, clatite din ovaz, clatite vegane

Dupa cum v-am promis, am revenit cu reteta pentru clatite.

Atunci cand preparam dulciuri in casa, chiar daca sunt mai sanatoase, nu inseamna ca nu au calorii.

Dimpotriva.

Am facut lunile trecute Snickers raw vegan si cand am calculate aportul caloric am descoperit ca era doar la cateva calorii mai jos decat originalul. Nu ar trebui sa facem exces din nici un tip de mancare, chiar daca este pregatit in casa, unde avem garantia ca nu putem bazaconii in ele.

A manca sanatos inseamna sa echilibrezi si cantitatea de nutrienti la fiecare masa, mancand o portie medie care sa satisfaca senzatia de foame.

Nutella facuta de mine vine cu zaharul de cocos si grasimile naturale din alune si cacao, iar clatitele vin cu portia de carbohidrat complex si proteina de buna calitate din oul de prepelita.

Impreuna cu fructele, aceste portii de clatite reunesc proteine usor de asimilat, grasimi sanatoase, carbohidrati complesci care se absorb treptat, vitamin, minerale si antioxidanti.

Plus ca sunt super gustoase si satioase.

Esti gata sa incepem?

Clatitele (4 buc):

·      1 cana de fulgi de grau spelta/ovaz

·      ½ cana lapte de soia plus 2 linguri de lapte

·      3 oua de prepelita

·      ½ lingurita de bicarbonat de sodium

·      1 lingurita de scortisoara

·      1 varf de sare

lapte de soia, clatite vegane, alimentatie echilibrata

Pentru plating si completare de nutrienti:

·      4 linguri de nutella

·      1 banana mare

·      1/3 cana de afine

·      1 praf de faina de cocos

Pasul 1:

Punem fulgii de grau/ovaz in blender si ii facem faina.

Peste ei adaugam restul ingredientelor pentru clatite si mixam pana se inglobeaza toate inrgedientele si se face o pasta cremoasa.

Lasam 5 minute deoparte.

Pasul 2:

Punem o tigaie antiaderenta la incins.

Cand se incinge tigaia, umpleti cu aluat o forma de ¼ cup (are 60ml) si puneti la facut.

Cand face mici bule intoarceti pe partea cealalta si mai lasati 20 de secunde.

Repetati cu fiecare clatita.

Pasul 3:

Puneti cate 2 clatite in fiecare farfurie. Luati cate 1 lingura de nutella si ungeti fiecare clatita in parte.

Decorati cu afine si banane si presarati un praf de faina de cocos pentru culoare si contrast.

Pofta buna!

Nutella in 5 pasi

November 10, 2017 Veronica Constantinescu
alimentatie echilibrata, reteta nutella, dulciuri sanatoase

Gustul de Nutella pe care mi-l amintesc copil fiind, nu prea are treaba cu gustul pe care il are astazi.

Ori am tendinta sa romanticizez trecutul, ori s-a schimbat gustul Nutellei.

Cert este ca apreciez orice crema de ciocolata pentru ca ciocolata este minunata, dar nu apreciez gustul intens de dulce si nici lista lunga de chimicale din componenta Nutellei conventionale.

Asa ca, fiind motivata sa pregatesc un dulce interesant pentru niste prieteni, am zis sa incerc reteta de Nutella facuta in casa.

In trecut am mai incercat sa fac unturi de nuci fara sa le prajesc si a fost un proces lung si chinuitor. Rezultate minunate, insa de data aceasta mi-am propus sa petrec mai putin timp langa blender.

Asa ca m-am decis sa coc alunele in cuptor pentru a obtine untul mai usor.

alimentatie echilibrata, nutritionist, slabire sanatoasa

Rezultatele au fost minunate. Gustul Nutellei mi-a depasit asteptarile cu mult.

Nu am mai mancat de mult timp Nutella conventionala, dar daca mi-ar fi servit cineva aceasta crema facuta in casa, nu m-as fi gandit ca nu este Nutella de la magazin.

Asa ca va recomand reteta cu toata increderea si revin in cateva zile si cu niste clatite gustoase, care sa complimenteze Nutella pentru un mic dejun sanatos.

Nutella:

·      400g alune de padure

·      120ml apa

·      150ml lapte de soia (putem urca pana la 175ml)

·      1 cana de zahar de cocos

·      4 linguri de pudra de cacao

·      un praf de sare

Pasul 1: coacerea

Dam drumul la cuptor pe foc mediu si il incalzim vreo 10 minute.

Captusim o tava de cuptor cu hartie de copt si punem alunele intr-un strat uniform.

Dam la cuptor cam 15 minute. Atentie pentru ca se ard super usor.

Pasul 2: decojirea

Scoatem de la cuptor alunele, indepartam foaia de copt din tava si le lasam sa se raceasca 5 minute.

Apoi luam in palme cateva alune o data si frecam palmele, astfel indepartand cojile aproape integral.

Este ok daca mai raman pe unele alune cojile, dar sa le cernem cat de mult se poate.

Pasul 3: untul de alune de padure

Punem in blender alunele si incepem sa facem untul.

E important sa fie calde, ne va ajuta in procesul de maruntire.

In acest pas, in functie de blender, va dura mai mult sau mai putin. Dam drumul la blender care va merge pentru un timp, dupa care va trebui sa il oprim, sa curatam marginile si sa ii dam drumul din nou.

Repetam procesul de 5 – 6 ori, cu un minim de 20-30 de secunde de blenduire.

Facem asta pana cand obtinem o pasta groasa si uleiurile incep sa iasa din alune.

Pasul 4:

Adaugam zaharul de cocos, pudra de cacao si 40ml apa.

Dam drumul la blender. Acum pentru cateva momente o sa para ca reteta nu iese, dar nu va descurajati.

Adaugati restul de apa treptat si continutati sa mixati.

Acum incepeti sa adaugati laptele de soia treptat.

Ar fi trebuit sa se formeze deja un precursor de recunoscut al cremei de nutella.

Terminam de adaugat toti cei 150ml de lapte.

Lasam blenderul sa marunteasca fin pasta.

Pasul 5:

Pasta ar trebui sa fie usor dulce, fina si usor de tartinat.

O data ce se va raci ea va deveni un pic mai solida.

Daca crezi ca e necesar, mai adauga si cei 25ml de lapte extra si mai blenduieste un pic.

Secretul:

Eu am facut laptele de soia in casa. Linkul acesta te va ajuta sa il faci si tu.

Este usor si rapid de preparat si are un gust minunat.

lapte de soia, alimentatie echilibrata, vegetarian, vegan

Nu garantez gustul Nutellei cu lapte cumparat, dar daca nu ai alta oportunitate, incearca si trimite-mi feedback :).

Daca vei pune alt tip de lapte ii va da un gust diferit, asa ca daca vrei gustul de Nutella recomand doar laptele de soia.

In mancare sanatoasa, dulciuri vegane, retete vegetariene, alimentatie echilibrata, pofta de dulce Tags nutella, ciocolata, alune de padure, lapte de soia
Comment

Salata de rucola cu sfecla si mar

October 28, 2017 Veronica Constantinescu
reteta de salata, vegetarian, vegan, mancat sanatos

Salata (2 portii):

  • 1 sfecla rosie mica
  • o mana de rucola- rupta in bucati mari (Legume Fericite)
  • o mana de patrunjel- taiat bucati mari
  • 1/2 cutie de vlastari de macris rosu (Microgreens Romania)
  • 1 mar- taiat pe jumatate si apoi in felii subtiri
  • 1 fir de ceapa verde- taiat marunt
  • 2 ridichii- taiate felii subtiri
  • 1/2 lingura de ulei de cocos
  • vinaigrette: 1 lingura de ulei de masline, 1 lingura de otet balsamic, 1/2 lingurita de miere, 1 varf de pudra de chili, 1 lingura de apa, sare dupa gust

Pasul 1: Taie sfecla ca pe cartofi prajiti.

Pasul 2: Pune o oala antiaderenta la incins, adauga sfecla, amestec-o de cateva ori si apoi pune un capac. Las-o la facut 3-5 minute.

Apoi adauga uleiul de cocos si amesteca bine. Adauga sare si stinge focul.

Pasul 3: Intr-un bol amesteca toate ingredientele si apoi fa plating pe 2 farfurii.

Adauga vinaigrette si serveste cu drag!

Pad thai cu quinoa si ciuperci uscate

October 26, 2017 Veronica Constantinescu
slabit cu nutritionist, sfat de slabit, vegetarian, vegan

Din seria retelor pentru Seminarul de nutritie cu degustare de la Agenda Bio, din 21 Octombrie.

Pad Thai:

  • 2 cani (240ml) de quinoa puse la hidratat 4 ore
  • 1/2 pachet de mix de ciuperci uscate puse la hidratat 1h in apa calduta
  • 1/2 pachet de telemea tofu de la Fitofit- taiata cubulete
  • 1 fir de praz- taiat fasii subtiri si lungi
  • 1 morcov- taiat julienne (Legume Fericite)
  • 1 dovlecel- taiat cubulete
  • 1/2 chili verde- taiat subtire
  • 2 linguri de ulei de cocos
  • 4 linguri de sos de soia
  • 1 cutiuta de vlastari de gulie roz (Microgreens Romania)
  • 1 bucatica de ghimbir- maruntita
  • 1/2 lingurita de seminte de mustar
  • 1/2 legatura coriandru
  • zeama de la 1/2 lamaie

Pune la fiert quinoa. In 10 minute este gata. Scurge apa si las-o deoparte pentru moment.

Pune uleiul la incins intr-un woc. Adauga treptat: semintele de mustar, ghimbirul si chili si lasa-le la calit 30 de secunde. 

Apoi legumele: prazul, morcovul, dovlecelul si ciupercile. 

Da focul la maxim si amesteca incontinuu timp de 3-4 minute.

Adauga soia si amesteca iarasi. Lasa-le 2-3 minute la calit.

Adauga quinoa si apoi tofu.

Mai lasa 2-3 minute si apoi stinge focul.

Adauga lamaia si coriandrul.

Serveste alaturi de vlastari de gulie roz.

Delicios!

 

 

Risotto cu dovlecei

October 24, 2017 Veronica Constantinescu
retete vegane, fara gluten, sedinta nutritionist

Am avut oportunitatea sa creez retete pentru seminarul de nutritie cu degustare de la Agenda Bio din data de 21 Octombrie, iar acum m-am asezat in fata laptopului si m-am apucat de scris.

Cu putine cuvinte de introducere va prezint acest minunat pranz sau delicioasa cina :)

Risotto:

  • 2 cani (240ml) de orez integral
  • 2 dovlecei micuti taiati cuburi (de la Legume Fericite)
  • 2 linguri de ulei de cocos
  • 1 ceapa mica taiata fin
  • un varf de ghimbir pudra
  • 1/2 lingurita de seminte de mustar
  • 2 linguri de drojdie inactiva de bere
  • cateva frunze de salvie uscata
  • sare, piper dupa gust
  • apa fiarta la indemana, cam 500 ml
  • pentru decor am ales sfecla rosie, smochine si vlastari de macris rosu (Microgreens Romania)

Puneti orezul la hidratat cateva ore, dupa care spalati-l si puneti-l la scurs.

Puneti uleiul de cocos la incins intr-o oala si adaugati semintele de mustar, apoi varful de ghimbir si ceapa.

Dupa ce s-a calit un pic adaugati orezul si incorporati usor usor apa fiarta ca sa nu opriti procesul de gatit.

Se amesteca constant ca sa obtineti o consistenta cremoasa pana cand e gata risotto.

Dupa primele 15 minute adaugati dovlecelul. Cand incepe sa fiarba din nou adaugati sarea, salvia si piperul.

Puneti apa incetul cu incetul si amestecati constant.

Dureaza cam 30 de minute cu totul, sa se fiarba bobul de orez si sa aiba o consistenta cremoasa.

Gustati si daca este facut orezul stingeti focul.

Adaugati drojdia inactiva de bere si lasati cateva momente sa se intrepatrunda aromele.

Puneti in forma dorita, decorati dupa placul inimii sau urmati modelul sugerat de mine.

Pofta buna la risotto super delicios.

Salata de spanac, cartof dulce si hummus de linte

October 22, 2017 Veronica Constantinescu
alimentatie sanatoasa, nutritionist, slabit sanatos

Am avut oportunitatea sa creez retete pentru seminarul de nutritie cu degustare de la Agenda Bio din data de 21 Octombrie, iar acum m-am asezat in fata laptopului si m-am apucat de scris.

Cu putine cuvinte de introducere va prezint acest minunat pranz sau delicioasa cina :)

Hummusul:

• 200g linte verde (pusa la hidratat 4-6 ore)

• 2 linguri ulei de masline

• 2 linguri tahini

• 1 catel de usturoi/1 fir de ceapa verde

• sucul de la ½ - 1 lamaie

• cimbru/menta

• sare

Spalam lintea pusa la hidratat, scurgem apa, o punem la fiert pentru 10-15 minute, pana cand observam ca este gatita.

Apoi o punem intr-un blender cu toate ingredientele si o blenduim 10-15 secunde pentru un mix mai grunjos, 30 de secunde pentru un mix mai fin.

Punem intr-un bol, ornam cu ulei de masline si presaram extra cimbru.

Salata:

  • o mana de spanac tocat fin
  • 1 cartof dulce taiat cuburi si facut la aburi 10 minute.
  • 1/2 cutiuta de vlastari de nasturtium (de la Microgreens Romania)
  • 1 fir de ceapa verde tocat marunt
  • un strop de ulei de masline (optional)
  • sare, piper, oregano dupa gust

Intr-o farfurie frumoasa se face plating fie ca in poza, fie dupa placul inimii.

Mie imi place intotdeauna sa stilizez mancarea, chiar si atunci cand este doar pentru mine, deoarece digestia incepe cu privirea, iar mie tare imi place sa privesc, sa miros, sa gust mancarea colorata si gustoasa!

Older Posts →

"People think that life and spirituality are two, but life and spirituality are one."

Studio Nirvana Yoga Str. Batiste nr. 28 yogi@nirvanayoga.ro