• HOME
    • Cursuri
    • Profesori
    • Testimoniale
    • Cursuri
    • Retete
    • Testimoniale
    • Institutul Nirvana Yoga
    • Yoga Teacher Training
    • Vacanta Yoga
    • Testimoniale
    • Bucuresti
    • Cluj
  • BLOG
    • Adresa
    • Rezerva loc
    • Investitia ta
    • FAQ
Menu

NIRVANA YOGA Cursuri yoga, calatorii initiatice si coaching de nutritie

28 Strada Batiștei
București, Municipiul București, 030167
0733756897
Cursuri yoga, calatorii initiatice si coaching de nutritie

Your Custom Text Here

NIRVANA YOGA Cursuri yoga, calatorii initiatice si coaching de nutritie

  • HOME
  • YOGA
    • Cursuri
    • Profesori
    • Testimoniale
  • NUTRITIE
    • Cursuri
    • Retete
    • Testimoniale
  • INDIA
    • Institutul Nirvana Yoga
    • Yoga Teacher Training
    • Vacanta Yoga
    • Testimoniale
  • PROGRAM CLASE
    • Bucuresti
    • Cluj
  • BLOG
  • CONTACT
    • Adresa
    • Rezerva loc
    • Investitia ta
    • FAQ

Macaroane cu tofu si ou

October 19, 2017 Veronica Constantinescu
cum sa mananci vegan, rolul unui nutritionist, cum ne ajuta nutritia

Mult timp am renuntat sa ma gandesc la aceasta reteta deoarece nu consum branza si nu m-am gandit sa gasesc un inlocuitor.

Asta pana cand bunica a pregatit reteta ei de macaroane cu branza, din care am mancat de pofta, si apoi am resimtit efectul toata ziua.

Branza nu este benefica pentru digestie si nici pentru sanatate, indiferent daca o poti tolera sau nu.

In momentul in care consumam branza corpul produce mai mult mucus din cauza aciditatii acesteia si pentru a echilibra aciditatea scoate Calciu din oase.

Mai mult, branza este grasime saturata 100%.

Acest tip de grasime este legat in multe studii stiintifice de cresterea incidentei bolilor precum cele cardiovasculare, a hipertesiunii si a obezitatii.

Este bine in general sa reducem consumul de grasimi saturate si trans (grasimi animale si grasimi folosite la preparate precum margarina, carnurile procesate si produsele semipreparate) si sa crestem consumul de uleiuri vegetale presate la rece, nuci, seminte si avocado.


In reteta de astazi am inlocuit cu succes mai multe ingrediente:

·      Smantana cu iaurt de capra amestecat cu seminte de chia pentru consistenta cremoasa

·      Branza de tofu bio de la Fito Fit

·      Zaharul cu stafide hidratate

Reteta a iesit super delicioasa, va recomand cu incredere sa o testati acasa.

Macaroane cu branza tofu:

·      250g macaroane (incercati sa gasiti produse integrale nu procesate)

·      250g telemea tofu Fito fit

·      150ml lapte batut/kefir de capra

·      2 linguri de chia

·      3 oua

·      20g unt de cocos

·      150g stafide puse la hidratat 30 de minute

·      1 lingurita de vanilie

·      1 varf de sare


Punem apa la fiert pentru macaroane si le pregatim in concordanta cu instructiunile de pe pachet.

Cand sunt gata le punem la scurs si pregatim mixul de branza.

Intr-un bol batem cele 3 oua, maruntim branza tofu, adaugam iaurtul cu chia, vanilia si stafidele.

Amestecam bine.

Punem o oala la foc, punem untul de cocos, pastele, si cand se incing adaugam mixul cu ou si branza.

Amestecam incontinuu 5-10 minute pana cand observam ca mixul se ingroasa, timp suficient ca oul sa se faca.

Stingem focul si facem plating in cateva castroane.

Ne bucuram de aroma minunata si sanatoasa a acestui desert rapid.

← Salata de spanac, cartof dulce si hummus de linteCiocolata calda cu lapte vegetal →

"People think that life and spirituality are two, but life and spirituality are one."

Studio Nirvana Yoga Str. Batiste nr. 28 yogi@nirvanayoga.ro