Ashramul Thapovanam

Ashramul Thapovanam- un loc unic in lume

India pentru mine este Ashramul Thapovanam, locul unde petrec cu drag cateva luni in fiecare an incepand cu 2014.

Este un loc deosebit, unic in lume, deoarece se specializeaza in transfomarea si evolutia spirituala a fiecarei persoane care ii paseste pe poarta.

Nu este un loc conventional, nu bifeaza nici o casuta din cele cu care suntem obisnuiti.

Este un loc modest, in care yoghinii traiesc in armonie cu natura, cu mediul inconjurator, desfasurandu-si viata in serviciul omenirii.

Nu exista cladiri inalte, marmura, piscina sau cazare pompoasa stil resort.

Maestrul nu are barba lunga, nu este imbracat in portocaliu si nu are lanturi de rudracsa sa ii impodobeasca pieptul.

Guruji glumeste uneori in timpul discursurilor si ne poveste cum unii oameni, care auzisera despre el si care veneau sa ii caute indrumarea, cand intrau pentru prima oara in ashram si il vedeau muncind in gradina il intrebau unde este Guru.


UNIC CUM?

Specialitatea acestui loc se datoreaza nivelului spiritual al lui Guru.

El a atins Nirvana in anul 2005 si starea de Bodhi Satva in anul 2006.

Aceasta se traduce in faptul ca nu mai exista ego, nu mai exista suflet individual, ci doar energia universala a vietii care circula prin corpul fizic.

Aceasta nu este o afirmatie lipsita de substanta.

Oricine a ajuns pana acum in fata lui Guruji a simtit aceasta prezenta deosebita, fiecare in acord cu nivelul mental si spiritual la care este.

Experienta din cadrul ashramului depaseste rigorile unei descrieri in cuvinte.

In ashram invatam ce este spiritualitatea prin experiente si prin teoria spirituala care sustine procesul de transfomare.


CE ESTE EXPANSIUNEA SPIRITUALA?

Singura modalitate in care putem experimenta expansiunea spirituala este daca ridicam nivelul mintii. Noi, ca suflete individuale, nu avem aceasta cunoastere si nu putem sustine energetic acest proces.

De aceea, una dintre cele mai importante practici din momentul in care ajungem in ashram este initierea din cadrul Meditatiei Kalkareiki.

Prin aceasta suntem conectati la canalul energetic al Maestrului si nivelul mintii se ridica in Agnja Chakra, punctul dintre sprancene sau al treilea ochi.

Apoi, prin practicile recomandate de Guruji, urmate cu exactitate si determinare, reusim treptat sa stabilizam nivelul energetic in acel punct.

In ashram, tot ce am citit, si poate am inteles intelectual - faptul ca in primul rand suntem un suflet, ca suntem energie, ca sufletul calatoreste si ca evolutiv porneste de la o celula si ajunge la stadiul de om, ca acumulam experiente variate si ca toata cunoasterea este deja in noi – incepe sa fie inteles si manifestat in cadrul unei constiinte expandate.

Intelegerea intelectuala este transformata in constiinta si prezenta de spirit.

Transformarea care se intampla in acest loc nu are de-a face doar cu constiinta in care ne aflam acum.

La nivel de suflet transfomarile sunt profunde; boli, energie negativa, probleme manifestate si nemanifestate sunt vindecate de la radacina.

Ceea ce inseamna ca beneficiul este vesnic, se reflecta direct asupra vietilor urmatoare si asupra continuitatii procesului spre pozitivizare absoluta.


ESTE ASHRAMUL POTRIVIT PENTRU MINE?

Fie ca suntem constienti sau nu, scopul fiecarui suflet este contopirea cu Dumnezeu, Nirvana, iar acest lucru este posibil doar daca reusim sa purificam toata negativitatea pe care am acumulat-o de-a lungul calatoriei noastre.

Sederea in ashram nu este pentru oricine cu toate ca portile sunt deschise pentru toata lumea.

Putini sunt cei care vin si reusesc sa inteleaga procesul si sa treaca peste faza initiala de detox emotional, mental si fizic.

Adevarul este ca din cauza lipsei de cunoastere despre cine suntem si cine este Dumnezeu acceptam multe forme de dezvolatre personala care de fapt nu au rezultate pozitive sau de lunga durata.

Multe teorii care trateaza superficial si care ofera solutii intelectuale si de moment unor probleme care poate isi au originea in suflet acum multe vieti.

Experienta in ashram este ceva ce nu puteti anticipa prin experienta de viata de pana acum.

Este o aventura in interior, deschide drumul catre cunoasterea de sine totala.

Pot spune cu incredere ca nimeni care a avut experienta ashramului nu s-a intors la fel cum a venit, fie ca erau total sau partial constienti de schimbarea lor.