Cursul de yoga pentru incepatori - o necesitate

De-a lungul timpului am observat ca exista o ezitare comuna pentru cei care nu au mai practicat yoga niciodata: exercitiile de yoga sunt prea complicate, prea contorsionate, nu se potrivesc pentru cei care nu au flexibilitate si fac aceste exercitii pentru prima oara.

Mereu le raspund ca aceasta teama nu isi are locul in practica de Nirvana Yoga.

Cum asa?

In primul rand noi predam yoga in cursuri. Tocmai pentru ca oamenii nu au flexibilitate la inceput, au nevoie de mai multe sedinte in zile consecutive pentru a observa cum flexibiliatea apare prin practica.

Prima zi a cursului pentru incepatori este fundamental diferita fata de a cincea.

Prima zi este de incercare. Majoritatea cursantilor sunt usor tensionati, sunt atenti sa nu greseasca, nu se prea pot relaxa.

Abia dupa prima clasa, cand au inteles ca pot face fata sedintei de yoga, incep sa se relaxeze.

Flexibilitatea vine in relaxare

In cursul de cinci zile invatam posturile de yoga treptat.

Prima sedinta este dedicata partii de teorie si de demonstatie. Posturile de yoga sunt mentinute pentru putin timp, in functie de abilitatea fiecarui participant.

Sistemul Nirvana este bazat pe stimulare si relaxare, astfel incat dupa fiecare postura ne relaxam si observam schimbarile care apar in corp.

Uneori poate aparea un pic de durere pentru ca zona respectiva a corpului este tensionata.

Alteori sedentarismul isi spune cuvantul si lipsa mobilitatii se manifesta prin miscari mai greoaie.

Insa acest proces este normal, si noi ca profesori de yoga am trecut prin aceste etape la inceput.

Deja din a treia zi de curs este alta poveste. Cursantii incep sa prinda gustul practicii, se simt energizati si vor sa inteleaga mai multe.

A cincea sedinta este un indicator clar ca yoga functioneaza pe mai multe paliere:

·      Relaxeaza mental si fizic

·      Este o unealta eficienta antistres

·      Tonifiaza corpul fizic si ofera stralucire pielii

·      Cultiva rabdarea si dragostea de sine

·      Creste eficienta si performanta la munca

·      Creste calitatea somnului

La noi la studio, patru din cinci incepatori continua cursul de yoga initial cu sedinte de yoga de intretinere a data sau de doua ori pe saptamana.

Jumatate din studentii noi incearca si alte tipuri de terapii din sistem pentru a varia practica de yoga si pentru a intelege mai bine ce presupune de fapt aceasta cultura.

Yoga este o resursa extraordinara pentru managementul emotiilor, pentru eliberarea de ganduri excesive si pentru trairea unor stari profunde de calm si impacare sufleteasca.
— Veronica Constantinescu, profesoara NirvanaYoga

Daca nu pot face pozitiile de yoga, ce se intampla?

Aceasta este una din temerile cele mai mari ale persoanelor care incep practica. Ca nu vor putea face fata si ca se vor face de ras in fata celorlalti participanti.

Aceasta frica interna, cu toate ca nu este fondata, este o realitate. De aceea posturile pe care le predam la cursurile de incepatori sunt simple si pot fi facute cu incredere de oricine.

Salile de curs gazduiesc intre doua si sase persoane la o sedinta, astfel incat atmosfera este privata si intima.

exercitii yoga pentru incepatori, pozitii yoga pentru incepatori, tehnici yoga pentru incepatori

Fiecare persoana face atat cat simte confortabil

Yoga nu este un concurs, nu este etalare de flexibilitate. Nu venim la yoga ca sa ne dam mari cu cat de flexibil este corpul nostru.

Venim la yoga ca sa ne relaxam si sa gasim pace interioara.

Se intampla ca aceasta pace sa fie rezultatul unor tehnici de yoga care stimuleaza canalele noastre energetice si indeparteaza tensiunile la nivel mental.

In yoga tehnica este foarte importanta, si alaturi de suportul energetic rezulta in schimbari la nivel de constiinta, rezultand in ridicarea nivelului de constiinta.

Daca vrei sa ai si tu experienta unui sedinte de yoga da-ne un telefon pe 0733.756.897 si intreaba-ne cand sustinem urmatorul curs pentru incepatori. Avem un covoras si pentru tine!