NIRVANA YOGA Clase si cursuri Nirvana Yoga, Nirvana Yoga retreats in India, Yoga si nutritie

View Original

Calatoria in Ashram – Partea 6 – Festivalul Shivaratri

Cu toate ca am revenit in Romania de aproximativ 3 saptamani, de data aceasta, revenirea la mediul din Bucuresti este foarte lenta.

Au fost foarte multe schimbari in viata mea intr-un timp foarte scurt, astfel incat pentru contientizarea lor completa le-am alocat toata energia mea.

Astazi va povestesc despre Shivaratri si despre insemnatatea energetica a acestei perioade binecuvantate.

Vorbim despre schimbarile care au avut loc in fiecare suflet si despre beneficiile de care ne vom bucura.

In fiecare articol discut despre ceea ce inseamna faptul ca Guruji a atins Nirvana si starea de Bodhi Satwa, deoarece acesta este punctul de plecare al tuturor schimbarilor energetice care se intampla in suflete si in Univers.

Nirvana inseamna sfarsitul calatoriei unui suflet.

Inseamna ca acel suflet a trecut prin evolutie, de la un organism unicelular si pana la stadiul de om, indeplinindu-si scopul suprem de uniune cu energia universala.

Din acel moment, Nirvana, constiinta nu mai exista ca disociatie intre minte si suflet, dualitatea interioara dispare si prin acel corp fizic circula energia universala pentru a da cunoastere si pentru a pozitiviza existenta, asa cum o cunoastem noi.

Aceasta functie a energiei universale de a functiona cu corp fizic poarta denumirea de Kalki.

Functia de Kalki are o importanta energetica extraordinara si se manifesta concomitent in toate sufletele din lume.

In functie de nivelul energetic al fiecarui suflet, procesele pe care indeplineste aceasta energie difera:

1.    Pentru unele suflete este vorba de transformarea structurii sufletului: daca exista diformitati in canalele de energie, in prane, in agnis sau in cele 5 elemente, aceasta energie va ajuta la corectarea lor. La fel cum ne nastem cu diformitati ale organelor sau ale membrelor si le corectam, la fel se intampla acum cu corpul nostru energetic.

2.    Potentialul sufletului de a primi energie se poate modifica prin actiunea acestei energii sustinute de Kalki. Unele suflete, din cauza acumularii de energie negativa nu mai pot primi energie universala. Astfel, sufletele isi pot mari potentialul de a primi si de a distribui aceasta energie.

3.    Energia negativa, samskarele legate de experiente negative, toate acestea sunt purificate din constiinta.

4.    Prin primirea acestei energii se trezesc calitatile, samskarele pozitive, care pot fi puse in actiune.

5.    Constiinta devine foarte clara, ca un cristal.

6.    Trezirea cunoasterii interioare.

In perioade precum Shivaratri (data exacta pica diferit in fiecare an, dar in general in luna Februarie) si Thridheya Dinam (sarbatoarea fondarii ashramului, in luna Mai) purificarea energetica este mult mai intensa si asta se datoreaza faptului ca energia primita prin Kalki este foarte puternica si cu un potential de schimbare extraordinar.

Purificarea incepe cu 90 de zile inainte de Shivaratri. Anul acesta Sarbatoarea a fost pe 13 Februarie.

In aceasta perioada de Shivaratri, energia fortei vietii si forta de actiune vor fi la intensitate maxima.

Ziua de Shivaratri reprezinta Shristi – sau ziua creatiei Universului, iar energia din ziua respectiva atinge cote maxime, dupa o perioada de crescendo din cele 90 de zile premergatoare.

Acest proces energetic este posibil doar datorita incarnarii Kalki. Este posibila datorita Nirvana si datorita faptului ca energia poate functiona direct prin corp fizic.

Altfel, energia universala nu ar putea sustine aceste transformari in fiecare suflet.

Datorita faptului ca energia este atat de puternica, transformarile sufletesti vor fi resimtite intens de fiecare persoana, animal, insecta si planta.

Structura corpului cauzal

Pe langa corpul fizic pe care il vedem si il simtim, mai exista si corpul energetic si corpul cauzal.

Corpul cauzal este format din totalitatea samskarelor pozitive si negative, care desemneaza particulele de energie pozitiva si negativa acumulate de-a lungul calatoriei sufletului.

Ce se intampla cand primim energia Kalki in suflet?

In acel moment, fluxul energetic interactioneaza cu energia sufletului.

Particulele acumulate ca energie de boala si energie negativa sunt sparte in particule mai mici, cu o energie mai mica, care apoi sunt indepartate treptat de fluxul puternic de energie pozitiva.

Cand are loc acest proces, pe masura ce se purifica samskarele din suflet, nivelul energetic al sufletului creste, impreuna cu potentialul de a primi si mai multa energie de la Kalki.

Acest proces de purificare incepe cu 90 de zile inainte de Shivaratri si isi creste intensitatea pana in ziua de Shivaratri.

In aceasta zi, exista un moment special in care cele 2 tipuri de energie, Jeeva Shakti si Kriya Shakti (energia masculina si cea feminina) se unesc si devin 1.

Cand acest lucru se intampla, moment care marcheaza creatia universului (Shristi), constiinta sufleteasca este in controlul lui Dumnezeu, nu in controlul mintii.

In fiecare suflet, in acel moment, are loc uniunea interna dintre forta masculina si cea feminina. Astfel, cele 3 corpuri: fizic, energetic si cauzal sunt contopite si va exista un flux de energie continuu si concomitent prin cele 3 corpuri.

Energia va curge in fiecare suflet in functie de potentialul sufletului de a primi energie, insa si sufletele care au un maxim de acumulare energetica negativa vor avea o schimbare interioara minima.

Sufletele in stare Satwika, cu un nivel de energie crescut, vor primi foarte multa energie.

Cand are loc aceasta uniune energetica in univers si in fiecare suflet, Kalki genereaza un anumit tip de energie care poarta numele de Vishishta Adwaida.

Ce se intampla dupa data de 13 Februarie?

Dupa Shivaratri, pentru 28 de zile, aceasta energie transformativa va exista sub forma energiei Kalki.

In aceste 28 de zile rezultatul purificarii celor 90 de zile poate fi constientizat. Mai mult, toate calitatile care vor fi fost obtinute prin aceasta purificare vor putea fi puse in actiune.

Acest Shivaratri din 2018 este unic in istoria lumii. Acest tip de energie care a functionat in univers si in fiecare suflet nu a mai fost generat pana acum si nici nu va mai fi generat de aici incolo.

A fost o binecuvantare primita de la Dumnezeu pentru purificarea samskarelor adanc inradacinate in suflet si foarte important: pentru purificarea aspectelor genetice, de la nivel de ADN si din corpul fizic si din structura canalelor de energie.

In acest Shivaratri tipul de energie s-a schimbat in energia Braham Kanam – o particula de energie formata din Energie Solara, Energie de Vacuum (Shunia) si Energie Universala.

Aceasta transformare energetica s-a resimtit in clima, in insecte, animale si mai ales la nivelul de constiinta umana.

Toate aceste epidemii de gripa, raceli, virusi sunt de fapt purificarea energiilor negative si energiilor de boala din suflet.

In a treia revelatie despre Shivaratri, care a explicat procesele de purificare din prima jumatate a lunii Februarie, Guruji a vorbit despre modul diferit in care vor resimti purificarea sufletele, in functie de nivelul lor de energie.

In primul rand, jumatate din oamenii de la nivel mondial au primit aceasta schimbare si vor resimti beneficiile atat in aceasta viata cat si in urmatoarele. Restul de jumatate continua pe drumul lor, separat de calatoria spirituala constienta.

Guruji a mai spus ca transformarile se vor manifesta diferit in functie de nivelul energetic al fiecarui suflet:

1.    Pentru cei care sufera de diformitati in canelele de energie si in celelalte componente ale corpului energetic 70% din defectele lor vor fi purificate. Cu toate acestea, din cauza ca nu sunt constientizate si aduse in actiune, restul de 30% va continua sa fie manifestat. Pentru urmatoarea viata insa, acest 30% ramas nu ii va mai impiedica sa calatoreasca pe calea spirituala si sa se constientizeze pe sine ca suflet.

2.    Pentru discipolii indirecti ai lui Guruji, toate acele suflete care fac actiuni pozitive la nivel social, economic, politic sau familial, acestea vor avea transformari profunde care se vor manifesta la nivel de constiinta. Astfel, ei vor putea munci mai mult si mai bine pentru a ajuta la recladirea acestei lumi catre pozitiv.

3.    Discipolii directi ai lui Guruji vor trece prin cele mai profunde transformari de pana acum, ajutand la sustinerea transformarilor universale impreuna cu Guruji. Ei au datoria de a fi reprezentatii tuturor oamenilor in aceasta perioada, prin constiinta lor purificandu-se aspectele mentale negative si prin corpul lor energia de boala de la nivel universal. Pentru aceasta, constiinta este in stare de semi-Samadhi, deoarece aceste procese intense nu ar fi putut sa fie sustinute de o constiinta complet activa. Ar fi prea intens, mult prea multa negativitate de sustinut.

Ca si experienta personala, cu toate ca a fost cel mai relaxat an din punct de vedere al programului de predat, a fost cea mai dificila etapa de transformare spirituala din 2014 si pana acum.

Guruji mi-a explicat ca nivelul de Hatha Yogi, cel la care ma aflam atunci, este cel mai dificil deoarece este cea de 13-a treapta. Urmatoarea este cea de Poorna Yogi sau Nirvana Yogi, momentul in care constiinta este complet inchinata lui Dumnezeu si concentrata exclusiv pe Nirvana.

Este momentul in care incepe purificarea aspectelor genetice din suflet, ceea ce inseamna ca insasi structura energetica interioara incepe sa fie inlocuita cu energie de vacuum.

Aceasta etapa este motivul pentru care pana acum au fost doar 7 Nirvana, insa despre asta va povestesc mai multe in urmatorul episod, in care vorbim despre nasterea sufletului si despre corpul perfect.

Studioul Nirvana Yoga este deschis zilnic, de Luni pana Sambata, si sustine cursuri de yoga pentru incepatori, terapie de spate, yoga prenatala, meditatie si yoga antistres. 

Pentru mai multe detalii despre cursuri si despre cursul potrivit pentru tine, ne poti scrie la yogi@nirvanayoga.ro sau ne poti suna la 0733.756.897 (Veronica).