Calatorie spirituala in India – de ce sa alegi un YTT

Descopera India printr-o calatorie spirituala, urmand un curs de Yoga Teacher Training in sistemul Nirvana Yoga! Cel mai important lucru de stiut este ca, in cadrul programului de pregatire pentru a preda tehnicile din cadrul sistemului Nirvana Yoga, focusul principal este pe dezvoltarea spirituala. Aceasta se realizeaza printr-un set de practici yoghine personalizate, care sa il ajute si sa il sustina in procesul de dezvoltare spirituala.

Calatoria spirituala – 5 lucruri care fac ca Yoga Teacher Training-ul sa fie unic

As vrea sa impartasesc cu tine 5 lucruri care fac ca Yoga Teacher Training-ul din Ashramul Thapovanam sa fie unic:

1. Locatia si indrumare directa din partea Maestrului Madhavacharyan

Cursul de Yoga Teacher Training al Institutului Nirvana Yoga are loc in Ashramul Thapovanam din Kerala. Este un loc cu un nivel de energie deosebit de ridicat, unde ai ocazia unica de a invata practicile de yoga direct de la sursa. Maestrul Madhavacharyan, fondatorul sistemului Nirvana Yoga, ofera indrumare, direct sau prin intermediul discipolilor, fiecarui participant la cursul de formare ca profesor Nirvana Yoga.

2. Particularizarea practicilor personale pentru dezvoltarea personala

Asa cum va spuneam, focusul principal este pe dezvoltarea spirituala a fiecarui individ. In momentul in care ajungi in Ashramul Thapovanam, se va face o evaluare pentru a identifica starea mentala si fizica si ti se vor recomanda practicile necesare pentru a sustine procesul tau de evolutie spirituala. Vei primi ghidare la fiecare pas si vei putea beneficia de sesiuni unu la unu si de sesiuni de grup cu intrebari si raspunsuri.

3. Complexitatea materiilor predate la clasele de teorie

Pe parcursul unei luni de zile, cat dureaza calatoria in India, vei parcurge cursuri de teorie variate:

●      anatomia si relatia dintre practicile de yoga si corp;

●      metodologia de predare a tehnicilor de yoga;

●      filozofia Nirvana Yoga;

●      aspectele metafizice si etice ale practicii de Nirvana Yoga.

Nirvana Yoga este un sistem complet, compus din practici yoghine variate, fiecare cu un anumit rol in dezvoltarea spirituala a individului.

In cadrul unui Yoga Teacher Training vei invata cum poti practica si preda aceste terapii astfel incat sa deserveasca viitorilor tai studenti in cel mai eficient mod. Materia in cadrul acestui curs de Yoga Teacher Training este structurata in asa fel incat sa intelegi pe deplin relatia dintre corp-minte-suflet si practicile de yoga.

4. Profesorii care predau 

Toti profesorii care sustin cursurile in cadrul programului YTT la Institutul Nirvana Yoga sunt profesionisti (au studii academice in domeniul pe care il predau) dar si mai important, sunt yoghini de vibratie inalta, discipoli directi ai Maestrului Madhavacharian care au trecut printr-un proces complex de dezvoltare spirituala si asta ii califica sa te sustina si pe tine in procesul tau.

Toti au trecut prin aceleasi etape prin care vei trece si tu, si ce profesor mai bun decat cel care a mers o data pe drumul pe care mergi tu acum.

5. Exersarea metodologiei de predare

In cadrul calatoriei spirituale, vei avea ocazia sa exersezi procesul de a preda si de a pleca pregatit sa interactionezi cu studentii fara a mai fi necesar sa acumulezi experienta participand la clasele altor profesori.

Cursul include:

●      clase de teorie;

●      practica de grup si individuala;

●      sesiuni de predare.

Pentru ca examenul include atat o componenta de teorie scrisa, cat si una practica de predare, fiecare participant va avea ocazia sa isi exerseze metodologia de predare astfel incat la finalul cursului sa fie pregatit sa sustina o clasa de yoga.