NIRVANA YOGA Clase si cursuri Nirvana Yoga, Nirvana Yoga retreats in India, Yoga si nutritie

View Original

Corporate yoga – scapa de stresul de la birou

Multi dintre studentii care vin la noi la studio fac parte din mediul corporate bucureastean. Ne povestesc despre orele lungi petrecute la birou, despre oboseala care se acumuleaza pe zi ce trece, despre imposibilitatea de a se deconecta de la proiectele de la job odata ajunsi acasa si lista continua.

Gandurile excesive, emotiile dezechilibrate, mesele luate anapoda sau cu alimente care nu aduc beneficii, fac parte din stilul de viata al realitatii corporate. Aici, termenele de predare si necesitatea atingerii obiectivelor rezulta intr-o stimulare continua a corpului si a mintii, stimulare care rezulta in stres.

Stresul, in cantitati reduse, este necesar pentru activarea atentiei, cresterea puterii de concentrare si a fortei de actiune. Insa, stresul prelungit, imposibilitatea de a face fata stimulilor externi si declansarea raspunsului fight or flight fara oportunitatea de relaxare, rezulta in afectiuni mentale si fizice precum:

●      ganduri excesive si ganduri negative;

●      emotii fluctuante, furie, frustrare;

●      anxietate;

●      depresie;

●      tremur al membrelor superioare si/sau inferioare;

●      declansarea unor afectiuni in zonele care prezinta sensibilitate marita pe fond genetic sau predispozitii la anumite boli: tahicardie, ulcer, dereglare a sistemului hormonal etc.

In aparenta, pentru un ochi neantrenat, aceste dezechilibre apar dintr-o data. Insa, pentru noi, ascensiunea catre boala sau dezechilibru este evidenta.

Ce putem face pentru a contracara stresul la munca?

Raspunsul nostru pentru aceasta problema este practica de Nirvana Yoga la birou, cunoscuta si sub numele de Nirvana Corporate Yoga. Avantajele sunt excelente, atat pentru echipa, cat si pentru companie.

La nivel individual, stresul se elimina treptat prin practica de Nirvana Yoga Antistres. Practica este formata din:

●      exercitii dinamice;

●      salutul soarelui;

●      asane nivel incepator;

●      tehnica de relaxare profunda;

●      tehnica de respiratie yoghina Nadi Shuti Pranayama;

●      mantra pentru relaxare mentala TUC TUC HOI.

Dupa o astfel de sedinta, participantii se simt energizati fizic, relaxati mental, cu mai putine ganduri si cu bunadispozitie interioara. Practica de Nirvana Yoga functioneaza ca o supapa care elimina stresul si tensiunea acumulate de-a lungul timpului.

Cu toate ca practica se face prin exercitii fizice, indrumarea primita de la profesori ii ajuta pe participanti sa invete sa se concentreze in interior, sa isi constientizeze corpul si sa isi calmeze mintea.

Practica de Nirvana Corporate Yoga nu este fitness, este o oportunitate de crestere a nivelului de energie interior prin exercitii fizice si observare de sine. Prin practica de NY antistres, fiecare participant primeste energie pozitiva si elimina energia negativa manifestata ca stres si tensiune.

Aceste clase de corporate wellbeing au avantaje imense pentru companii:

●      le ajuta cu retentia angajatilor, deoarece arata ca le pasa cu adevarat de bunastarea celor care lucreaza in companie;

●      reduce costurile legate de absenteeism medical, deoarece practica de Nirvana Corporate Yoga ajuta nu doar la destresare, ci si la ameliorarea si vindecarea durerilor de spate, a problemelor legate de dezechilibre hormonale si dezechilibre generale ale sistemelor de organe din corp;

●      adreseaza problema coeziunii dintre membrii echipei, care in mod normal nu au activitati de relaxare si conectare in comun;

●      creste productivitatea echipei, deoarece angajatii simt un boost de energie si motivatie dupa practica de Nirvana Corporate Yoga.

In plus, practica de Nirvana Yoga la birou salveaza mult timp pentru cei care deja se plang de lipsa timpului pentru sine.

Ce este necesar pentru practica de Nirvana Corporate Yoga la birou?

●      o sala de sedinte sau o sala dedicata pentru activitati de relaxare;

●      participanti doritori de relaxare mentala si wellness fizic.

Cu covorasele, cunoasterea si atmosfera indiana, venim noi la fiecare locatie!

Ce este unic la practica de Nirvana Corporate Yoga la birou?

In practica de Corporate Yoga avem programe specializate in functie de tipul de nevoi ale fiecarei companii. Lucram individual cu fiecare companie si propunem programele de Nirvana Yoga care sa ii ajute sa isi atinga obiectivele in cel mai scurt timp.