NIRVANA YOGA Clase si cursuri Nirvana Yoga, Nirvana Yoga retreats in India, Yoga si nutritie

View Original

Mindfulness – de la meditatie la tratarea depresiei

Sunt multi cei care ne suna sau ne scriu si isi doresc ca tratament pentru anxietate si depresie practica de mindfulness prin meditatie. Am vrut sa scriem acest articol care sa vina cu argumente si sa explice de ce o terapie precum Terapia Areiki este mult mai potrivita atunci cand suferim de anxietate si depresie.

Anxietatea si depresia – afectiuni care ne impiedica sa vedem frumusetea vietii

Anxietatea si depresia sunt afectiuni care se manifesta la nivel mental si fizic si care, de cele mai multe ori, merg mana in mana.

Cercetatorii de la Harvard, in studiul publicat in decembrie 2014 “Coping with Anxiety and Stress Disorders”, subliniaza faptul ca 60% din persoanele care sufera de anxietate sunt afectate si de depresie intr-o anumita perioada a vietii lor, iar 58% din persoanele care sufera de depresie, sufera si de un tip de anxietate.

Practic, ei au descoperit ca dezechilibrele in producerea acelor neurotransmitatori pot rezulta fie in depresie, fie in anxietate. Simptomele comune ale dezechilibrelor de anxietate se manifesta ca: sentimente irationale de frica, tensiune, griji, simptome fizice de tremur, greata si respiratie superficiala.

Simptomele care ii ajuta pe medici sa diagnosticheze depresia sunt: problemele de somn, lipsa energiei, oboseala cronica, probleme de concentrare, pierderea apetitului si dureri persistente in corpul fizic.

Ce este meditatia?

Meditatia este cea mai rapida metoda de crestere a nivelului de energie.

Meditatia Araiki este o terapie de vindecare cu energie si un tip de meditatie convenabila, potrivita pentru cei care isi doresc relaxare mentala.

Caracteristicile Meditatiei Araiki:

●      primim un flux de energie in corpul energetic, care ne ajuta sa ne crestem potentialul de a primi energie;

●      relaxam mintea si invatam primul pas in a face meditatie: concentrare pe interiorul palmelor si observarea senzatiilor. Aceasta practica ne ajuta sa ne strunim mintea usor usor si sa ne crestem puterea de concentrare;

●      eliminam treptat, prin practica zilnica, energia negativa si energia de boala, rezultand in stari de calm si relaxare interioara;

●      reducem gandurile excesive;

●      ajuta la regenerarea corpului fizic si la echilibrarea productiei de neurotransmitatori si hormoni;

●      eliminam starile de insomnii sau somnul de proasta calitate.

Urmatorul curs de Araiki are loc de pe 23-27 Iulie 2022.