Calatoria Initiatica 2017

10683460_788624691176875_6125604074463566016_o.jpg

Namaste dragilor,

Va scriu cu bucurie despre a doua calatorie initiatica din 2017, de data aceasta stam in Ashram o luna, de pe 1 pe 31 August.
August este luna belsugului in Kerala, cand recoltele de fructe si legume sunt cele mai abundente si variate, cu targuri si festivaluri care sa sarbatoreasca aceasta varietate cu ajutorul celor 5 simturi, mai ales cel gustativ :).

YTT-ul din Ianuarie s-a desfasurat minunat, fetele au invatat atat de multe de la Guruji si de la discipolii care s-au ocupat cu sustinerea claselor de teorie si practica yoga.

Am sustinut ore de filozofie de yoga, unde am studiat conceptele metafizice care stau la baza sistemului Nirvana, discutand despre sistemele de yoga actuale si despre beneficiile de a practica si a preda in cadrul unui sistem complet.

Am sustinut cursul de metodologie de yoga, unde am invatat despre tehnicalitatea din spatele asanelor, a pranayama si a tehnicii de terapie pentru spate.

Am predat clase de anatomie, invatand despre corpul uman la nivel basic, coreland informatia despre corpul fizic cu cea despre corpul energetic si cel cauzal. Am sustinut sesiuni extrem de interesante, pline de cunoastere despre ce inseamna de fapt sa fii om, cel mai avansat stadiu de constientizare dat de Dumnezeu.

Dis de dimineata am predat yoga asane, dupa care a urmat o perioada de self practice asistat, cu ore de predat intre participanti si observatii si corectii din partea profesorilor.

Cel mai important aspect al YTT in sistemul Nirvana este ca aceste concepte de yoga si tehnicalitate sunt puse in practica de cei care participa la curs, prin ore de meditatie, terapie cu energie, vindecare cu cristal, practica cu sine de yoga asane si pranayama.

Guru ne vorbeste intotdeauna de faptul ca spiritualitatea nu se poate invata din carti, ca este necesar sa ai experienta autentinca a ceea ce inseamna calatoria in interior, trebuie sa poti raspunde treptat la intrebari precum 'cine sunt?', 'cu ce scop am venit in aceasta viata?'.

YTT-ul din cadrul sistemului Nirvana nu este un simplu training fizic, la care participam timp de 30 de zile, dupa care ne intoarcem acasa fara nici o transformare reala, cu acelasi temperament, acelasi comportament, aceleasi probleme.

Este o transformare profunda la nivel de suflet, sustinuta energetic de Maestrul Madhavacharyan, care ne invata atat direct, prin consulatii private si discursuri, cat si indirect, prin sustinerea proceselor de dezvoltare de sine la nivel spiritual.

In intervalul in care organizam YTT-ul din August vom avea si 2 vacante de yoga a cate 2 saptamani fiecare: de pe 1 pe 15 August si de pe 16 pe 31 August.

O sa va povestesc despre toate detaliile pe rand, de la cazare, la practici, la regulile din ashram, transport si la costuri.
 

vacanta yoga in india

Cand calatorim?
Pentru YTT perioada este ijntre 1 si 31 August.
Pentru vacanta de yoga avem 2 posibilitati, de pe 1-15 August si 16-31 August. Daca doriti sa stati 3 saptamani sau o luna sunteti bineveniti pentru orice perioada doriti.

Care sunt costurile?
Sedere de 2 saptamani: 700 euro
Sedere 3 saptamani: 1050 euro
Sedere 1 luna: 1300 euro
Yoga Teacher Training: 1500 euro (veti sustine examen practic si teoretic la finalul cursului, daca nu vb engleza fluent puteti sustine examenul in romana).


Cu ce este diferit YTT?
In primul rand cursul dureaza 28 de zile (verificati ca intrarea si plecarea in India sa fie la 28 de zile, in general trecem in urmatoarea zi cand aterizam fata de cand am plecat din Romania).
Grupa pentru YTT-ul de anul acesta s-a format intre 2-31 Ianuarie. 

Daca vreti sa predati cateva clase dupa acest curs puteti ramane un extra de 3 sau 5 zile si putem aranja aceste clase pentru voi.

Programul pt YTT incepe la 5:30 sau 6:00 am cu un training de 2 ore in fiecare dimineata.
Contactul cu discipolii va fi de peste 6-8 ore pe zi.
Va fi o atmosfera de studiu, relaxata, dar mai intensa ca o sedere normala.

Studentii care vin in vacanta yoga, o data ce invata practicile le vor face singuri, pe cand cei care fac YTT vor fi sub supraveghere constanta.

Veti avea mai mult timp dedicat studiului individual.
Vi se vor preda lectii de filozofie yoga, fiziologie si anatomie la nivel basic.
Veti avea practici de Shat Kriya- jelaneti, sutraneti si vamanadaudi (tin de curatarea tractului nazal si stomacal).
La sfarsit veti avea examen practic si teoretic.
Atmosfera in ashram este mereu relaxata, insa programul va fi intens!

Cand platim?
Pentru ca ashramul are conditii modeste de cazare si pentru ca este necesar sa inchirieze alte spatii pt noi, va trebui sa le trimitem costul pentru cursuri inainte de a ajunge acolo.

Impartirea costului in 3 transe

-prima platita in Aprilie
-a doua platita in Mai
-a treia platita in Iunie

Sedere 2 sapt- 700 euro - prima transa de 150 euro; a doua transa este de 250 de euro si a 3 de 300.

Sedere 3 sapt- 3 transe a cate 350 euro.

Sedere 1 luna- 1300 de euro - prima transa 200 de euro; a doua transa 550 de euro, a treia 550 de euro.

Pentru YTT - 1500 de euro - prima transa 200 de euro, a doua transa 650 de euro, a 3 transa 650 de euro.

Costurile includ: terapii, cazare si 3 mese pe zi (in general noi ne cumparam singuri fructe pentru dimineata, curmale, dulciuri, legume extra daca dorim etc).

Costurile pt fructe si legume, in cadrul unui grup pot ajunge la 300-400 de rupii de persoana (5 euro) per vizita la cumparaturi. Au fructe si legume minunate in acea perioada, ne putem bucura impreuna de ananasi, papaya, pepeni, guava, banane de toate marimile si culorile etc.

Excursiile nu sunt incluse in pret, in functie de perioada in care veniti vom organiza iesiri si vor fi calculate atunci, aproximativ 1500-2000 de rupii de persoana (cam 20 de euro) in functie de destinatie.

Alte iesiri din ashram pentru cumparaturi, schimbat bani etc vor fi in calculate in functie de nevoile voastre si de resursele pe care le avem (taxi, tuc tuc, sofer etc).
 

Inscrierile se fac in perioada Februarie-Iunie pentru a permite celor din ashram sa gaseasca cazare potrivita la o casa in proximitatea ashramului.

Participantii vor veni de dimineata in ashram pentru practica de yoga si vor petrece toata ziua conform programului prescris fiecaruia de Guruji, ca apoi dupa-amiaza/seara, dupa ora de teorie/discurs sa plece inapoi acasa pentru a se odihni.

Cazarea va fi modesta, un pat, o masa si un scaun.

Sugestii
1. India si ashramul au o cultura fundamental diferita fata de a noastra, este necesara flexibilitatea mentala pentru a va putea acomoda cu succes (unele persoane o fac natural iar altele au nevoie de cateva zile pentru a se acomoda).

2. Ashramul este un loc unic, diferit prin experienta spirituala pe care o sustine. Datorita energiei complet pozitive a Maestrului chiar din momentul in care pasiti din ashram va incepe procesul de purificare mentala. Si atunci veti avea ganduri, instincte, dorinte in concordanta cu ceea ce iese la suprafata, care pot fi diferite fata de cine sunteti voi in esenta. Este normal pentru ashram, nu le luati ca fiind realitate.

Noi discipolii suntem in comunicare continua cu voi, suntem deschisi la feedback, asa ca orice nemultumire aveti, orice gand, va sfatuiesc sa le exprimati si noi vom incerca sa va facem sederea cat mai placuta, in limita resurselor de care beneficiem.

Practici
• 2 sedinte de yoga pe zi/sau 1 sedinta de yoga si 1 sedinta de kriya
• discursuri sustinute de Guruji
• clase in filozofia yoghina, stiinta spirituala, vindecare holistica
• vindecare spirituala/ mantre/ slujbe
• meditatia Amasana

Guru va recomanda practici pentru fiecare in parte in functie de conditia mentala, fizica si spirituala a fiecaruia dintre voi, insa vor fi cu siguranta asemanari intre terapiile recomandate. Veti lucra si in grup si individual.

Eu voi fi coordonatoul de cursuri pt grupul roman si va voi preda o clasa pe zi. Celelalte vor fi predate de discipolii acreditati ca Yoga Teacher din ashram, printre care Anish Swami, Syama Swamini si Sabir Swami, in functie de decizia lui Guruji.
Anish Swami este coordonatorul tuturor activitatilor din timpul sederii noastre.

Reguli din ashram
1. Ashramul reprezinta o bula de dezvoltare personala, in care fiecare dintre voi vine sa invete de la Guru, nu unul de la celalalt. Va sfatuim sa nu vorbiti unul cu celalalt despre experienta prin care treceti, ci sa vorbiti cu noi in cadrul orelor de intrebari si cu Guru direct.
Daca alegeti sa va sfatuiti intre voi este posibil sa va indrumati pe cai alternative si sa sporiti stresul mental, gandurile si emotiile.

2. Nu transformati pranzul intr-o sesiune lunga de convorbiri spirituale. Acestea vor fi in programul vostru zilnic ca sedinte de teorie, unde puteti invata direct de la yoghini de inalta vibratie si cunoastere vasta a subiectelor spirituale, si Guruji, Maestru Iluminat. Cu toate ca cu totii venim cu experientele si cu cunoasterea noastra, pentru a obtine cele mai bune rezultate in timpul cat sunteti in ashram va sfatuim sa nu transformati timpul liber in dezbateri.

3. Sa aveti la voi o agenda in care sa notati toate intrebarile pe care le aveti si sa ne intrebati la momentul potrivit, in timpul desemnat in programul vostru, pentru a nu lasa nici o urma de dubiu in sufletul vostru, in constiinta voastra. Veniti cu inima deschisa si intrebati tot ce simtiti, ca dupa timpul petrecut acolo sa puteti simti schimbarea in nivelul constiintei.

4. Hainele le puteti cumpara de acolo, nu sunt scumpe, insa puteti veni si voi cu ele de acasa. Haine lejere, de culori deschise, cu umerii si bustul acoperite. Ashramul este o manastire si este necesar sa ne imbracam asa cum trebuie.
Daca aveti esarfe subtiri de vara va sfatuiescsa le luati deoarece in timpul slujbelor este recomandat sa ne acoperim capul cu ele.

Nu veniti cu rosu si negru, nici macar lenjeria intima. Este necesar pentru o vindecare rapida.

5. Puteti schimba bani chiar langa ashram sau ii puteti scoate de pe card, in functie de nevoile voastre. Ambele sunt ok, doar sa nu uitati sa ve anuntati banca ca veti calaltori in India.

6. Va sfatuiesc sa va luati prosoape si tot ce tine de igiena personala ca sa nu alergati pe acolo dupa una si alta. Orice se poate rezolva desigur, eu va sfatuiesc doar pentru confortul vostru.

7. Daca nu vorbiti engleza va sfatuiesc sa incepeti sa invatati, macar la nivel de incepator. Sunt cursuri online sau cu profesor etc. Vor fi momente in care nu voi fi disponibila, sau momente in care nu voi avea timp sa traduc (de ex uneori cand Guruji are un discurs nu face pauza pentru traducere). De asemenea, va asigur ca veti dori sa va puteti exprima, sa vorbiti cu oamenii din ashram, care sunt niste fiinte minunate, calde si iubitoare, mereu deschise si mereu dornice de interactiune.

Transport
Daca vreti sa platiti in 3 rate zborul, costul acestuia fiind intre 700 si 750 de euro o puteti face prin Oana Radu de la Agentia Travis.
Contactul ei este oana.radu@travis.ro

Costul transportului de la aeroport la ashram si ashram aeroport va fi in functie de masina si numarul de participanti.
Anul acesta o masina mare a fost 1000 rupii dus, 1000 de rupii intors (aproximativ 14 euro) pe care ii puteti imparti in functie de cati participanti veniti o data, sau ii puteti plati individual.

Viza indiana

Aceasta se obtine fie prin vizita la ambasada fie prin aplicatia online, care este recomandata doar pentru excursii de maxim 30 zile.

Viza se elibereaza in 2 zile lucratoare.

Costul este de 180 RON.

Website ambasada: http://www.eoiromania.in/

Sper ca v-am raspuns la multe dintre intrebarile pe care le aveati despre aceasta calatorie deosebita, insa astept mailurile si telefoanele voastre, va astept cu inima deschisa la studio, ca sa ne cunoastem si sa vorbim personalizat despre ceea ce va doriti sa invatati in perioada in care suntem in India impreuna.

16298879_1906022249631305_8258250870592708315_n.jpg