Meditatia Amasana

meditatie bucuresti

Meditatia Amasana-calatoria in interior

Traim intr-o societate unde valorile umane au fost minimizate de un stil de viata modern care pune accentul pe valori externe care nu ne ajuta sa ne indeplinim nevoile noastre instrinseci.

Ca urmare directa simtim stres, oboseala, apatie, anxietate. Manifestam lipsa rabdarii, lipsa intelegerii de sine si fata de cei care ne inconjoara.

Dragostea, empatia, rabdarea, claritatea mintii, puterea de concentrare si performanta prin relaxare sunt niste mituri urbane pe care nu reusim sa le punem in practica in viata de zi cu zi.

Prin meditatie se poate face aceasta tranzitie de la o viata dezordonata si plina de semne de intrebare la o viata relaxata, conectata si plina de insemnatate.

Meditatia Amasana este cea mai importanta tehnica yoga din Sistemul Nirvana. ‘Amasana’ inseamna 'a privi in interior'.

Prin concentrarea pe respiratie, pastrarea unei pozitii cu spatele drept, corpul relaxat, putem avea experienta unor minute de meditatie, insa doar prin ghidarea corecta putem primi cunoastere despre experienta din meditatie si drumul catre autocunoastere.

De-a lungul calatoriei sufletului am acumulat atat experiente pozitive cat si negative. Impresiile acestor experiente sunt stocate la nivel energetic in suflet sub forma mintii- acel conglomerat de ganduri si emotii de care suntem mai mult sau mai putin constienti, si care alcatuieste ceea ce psihologia numeste subconstient si inconstient.

Prin meditatie, toate culturile pe care sufletul le-a dobandit in calatoria sa sunt observate si purificate. Cele negative, karmicul, sunt purificate; cele pozitive, calitatile, sunt trezite si puse in actiune la momentul potrivit.

Dupa faza primara de purificare a mintii, sufletul incepe sa se contopeasca cu energia universala- se stabileste aceasta conexiune directa, neintrerupta de minte.

Dupa ce trecem de fiecare faza de meditatie distanta dintre suflet si Dumnezeu devine din ce in ce mai mica.

Astfel putem avea experientele acelor sincronicitati despre care citim, putem intelege ce inseamna sa fii in flow, sa faci actiunea corecta la momentul oportun.

Daca meditatia este practicata cu determinare si inchinare, toate defectele din suflet pot fi eliminate, iar sufletul se poate contopi total cu Dumnezeu, energia fortei vietii.

Celelalte sadhana (practici) vor reusi sa minimizeze efectul negativ al culturilor karmice, insa doar prin meditatie vom reusi sa le eliberam complet.

Rabdare.

 

Determinare.

 

Perseverenta.